Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK 19.10.20: 

Śniadanie: Chleb pszenny, razowy z masłem, płatki kukurydziane na mleku, herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Mus jogurtowo - owocowy.

Obiad: Zupa koperkowa, spaghetti z sosem mięsno-warzywnym, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Jogurt naturalny.


WTOREK 20.10.20: 

Śniadanie: Kanapka z pastą jajeczną, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Banan.

Obiad: Zupa jarzynowa z pulpetami z szynki, ryż ze śmietaną, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Sok pomarańczowy 0,2 l.


ŚRODA 21.10.20: 

Śniadanie: Żurek z kiełbasą, papryka.

Drugie śniadanie: Koktajl jogurtowo - owocowy. 

Obiad: Zupa grochowa, kotlet z fileta kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Jogurt naturalny, crispy owocowe.


CZWARTEK 22.10.20: 

Śniadanie: Makaron zacierka z mlekiem, chleb pszenny, żytni z masłem, jabłko, herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Kanapka z twarożkiem, miodem, owoce suszone.

Obiad: Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonymi pomidorami, kasza gryczana, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chrupki, soczek.


PIĄTEK 23.10.20: 

Śniadanie: Kanapka zpolędwicą, sałatą, pomidorem, kawa mleczna, herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: PSok jabłkowy, pestki dyni, nasiona słonecznika.

Obiad: Kupa porowa, kotlet rybny (okoń), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, jabłko, papryka, marchewka, oliwa z oliwek), kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Serek "Polskie smaki".


Alergeny występujące w posiłkach: mleko krowie i produkty pochodne, ryby, pszenica, owies, żyto, seler, orzechy, migdały, soja, sezam, gorczyca.

Dokładny wykaz wszystkich surowców i gramatury znajdują się u pani intendentki, są do wglądu w poniedziałki od godz. 9.30 – 11.00.