Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK 11.01.21: 

Śniadanie: Bułka z twarożkiem i miodem. Banan 1/2. Kakao. Herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Sok jabłkowy, żurawina.

Obiad: Zupa pomiorowa z ryżem. Paluszki rybne. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty (kapusta, jabłko, marchewka, oliwa z oliwek). Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Jogurt owocowy.


WTOREK 12.01.21: 

Śniadanie: Kanapka z jajkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem. Kawa mleczna. Herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Koktajl jogurtowo-owocowy, pestki dyni.

Obiad: Zupa dyniowa. Kluski śląskie. Gulasz z szynki. Surówka  z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Pomarańcza.


ŚRODA 13.01.21: 

Śniadanie: Kanapka z żółtym serem. Papryka. Kawa Inka. Herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Kisiel owocowy, winogrono.

Obiad: Krupnik z kaszą jaglaną. Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Jogurt naturalny.


CZWARTEK 14.01.21: 

Śniadanie: Makaron zacierka z mlekiem.Chleb pszenny, żytni z masłem. Herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Kanapka z dżemem. Banan 1/2.

Obiad: Zupa grochowa. Porcja mięsa z fileta z indyka w sosie. Kasza gryczana. Marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Crispy owocowe.


PIĄTEK 15.01.21: 

Śniadanie: Kanapka ze schabem sałatą, pomidorem. Kawa mleczna. Herbata z cytryną i miodem.

Drugie śniadanie: Jabłko 1/2, kiwi 1/2, orzechy nerkowca.

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami. Ryż ze śmietaną. Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Sok pomarańczowy.


Alergeny występujące w posiłkach: mleko krowie i produkty pochodne, ryby, pszenica, owies, żyto, seler, orzechy, migdały, soja, sezam, gorczyca.

Dokładny wykaz wszystkich surowców i gramatury znajdują się u pani intendentki, są do wglądu w poniedziałki od godz. 9.30 – 11.00.