Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK: 19.11.2018

Śniadanie: Chleb z masłem, dżem, kakao, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Wafle ryżowe.

Obiad: Krupnik z kaszy jaglanej,spaaghetti (sos mięsno - warzywny), kompot owocowy.

Podwieczorek: Jogurt grecki.


WTOREK: 20.11.2018

Śniadanie: Chleb z masłem, wędlina, sałata, pomidor, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Chrupki.

Obiad: Zupa kalafiorowa, potrawka z kurczaka, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot owocowy.

Podwieczorek: Jabłko crispy.


ŚRODA: 21.11.2018

Śniadanie: Chleb z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, kakao, herbata owocowa.

Drugie śniadanie: Owoc.

Obiad: Zupa jarzynowa, pyzy z mięsem, kompot owocowy.

Podwieczorek: Jogurt naturalny.


CZWARTEK: 22.11.2018

Śniadanie: Chleb z masłem, parówka, ketchup bez konserwantów, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Mleko, ciasteczka.

Obiad: Zupa dyniowa, kotlet z fileta kurczaka, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy.

Podwieczorek: Owoc.


PIĄTEK: 23.11.2018

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, płątki na mleku, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Krążki kukurydziane

Obiad: Zupa ogórkowa, kotlet rybny, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot owocowy.

Podwieczorek: Soczek.


Alergeny występujące w posiłkach: pszenica, żyto, jęczmień, seler, ryby, jaja, mleko i produkty pochodne, orzechy. Podwieczorki i drugie śniadania mogą się zmieniać w zależności od ilości dzieci.