Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK: 18.03.2019

Śniadanie: Chleb z masłem, dżem, kakao, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Owoc.

Obiad: Zupa kalafiorowa, dewolaj, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot owocowy.

Podwieczorek: Jogurt owocowy, owoc. 


WTOREK: 19.03.2019

Śniadanie: Chleb z masłem, sałata, wędlina, rzodkiewka, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Koktajl owocowo - jogurtowy.

Obiad: Zupa koperkowa z pulpecikami mięsno - warzywnymi, ryż z sosem jogurtowo - śmietanowym, kompot owocowy.

Podwieczorek: Owoc.


ŚRODA: 20.03.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb z masłem, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Owoc.

Obiad: Rosół drobiowo - wołowy z makaronem, mięso kręcone z  warzywami, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, pora, jabłka z oliwką, kompot owocowy.

Podwieczorek: Jogurt "Polskie smaki".


CZWARTEK: 21.03.2019

Śniadanie: Chleb z masłem, ser żółty, sałata, ogórek szklarniowy, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Budyń, chrupki.

Obiad: Zupa jarzynowa, schab w sosoe, kasza bulgur, buraczki, kompot owocowy.

Podwieczorek: Crispy jabłkowe.


PIĄTEK: 22.03.2019

Śniadanie: Chleb z masłem, parówki słowianki, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Owoc.

Obiad: Zupa fasolowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonego ogórka, marchwi, pora, kompot owocowy.

Podwieczorek: Wafelki ryżowe.


Alergeny występujące w posiłkach: pszenica, żyto, jęczmień, seler, ryby, jaja, mleko i produkty pochodne, orzechy. Podwieczorki i drugie śniadania mogą się zmieniać w zależności od ilości dzieci.