Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK: 02.12.2019

Śniadanie: Bułka grahamka z masłem, dżem truskawkowy, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Sok jabłkowy, chrupki kukurydziane.

Obiad: Zupa szpinakowa,spaghetti (sos mięsno - warzywny), kompot owocowy.

Podwieczorek: Jogurt naturalny, owoc.


WTOREK: 03.12.2019

Śniadanie: Chleb pszenny i żytni z masłem, sałata, szynka wieprzowa, pomidor, kawa mleczna, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie: Owoce.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet z fileta kurczaka, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot owocowy.

Podwieczorek: Banan, jogurt owocowy.


ŚRODA: 04.13.2019

Śniadanie: Chleb pszenny i ziarnisty z masłem, twarożek, kakao, herbata z cytryną, owoc.

Drugie śniadanie: Mleko, ciastka, owoc.

Obiad: Zupa kalafiorowa z koperkiem, porcja schabu w sosie, kasza gryczana biała, buraczki zasmażane, kompot owocowy.

Podwieczorek: Owoce.


CZWARTEK: 05.12.2019

Śniadanie: Chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, żurek z kiełbasą i jajkiem, herbata z cytryną, chipsy pomidorowe.

Drugie śniadanie: Koktajl jogurtowo - owocowy.

Obiad: Zalewajka, kotlet z łososia, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

Podwieczorek: Soczek, serek.


PIĄTEK: 06.12.2019

Śniadanie: Chleb pszenny i razowy z masłem, ser żółty, papryka czerwona, kawa mleczna, herbata z cytryną, owoc.

Drugie śniadanie: Słodycze, sok jabłkowy (Mikołaj).

Obiad: Zupa fasolowa, gulasz z mięsa szynkowego, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy.

Podwieczorek: Owoc.


Alergeny występujące w posiłkach: mleko krowie i produkty pochodne, ryby, pszenica, owies, żyto, seler, orzechy, migdały, soja, sezam, gorczyca.

Dokładny wykaz wszystkich surowców i gramatury znajdują się u pani intendentki, są do wglądu w poniedziałki od godz. 9.30 – 11.00.