Jadłospis

       

PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 r.: 

Śniadanie: Płatki 20g (gluten),na mleku 200ml (mleko i produkty pochodne), herbata z miodem i cytryną (100ml)

Drugie śniadanie: banan (50g),jabłko 60g

Obiad: 

I danie:  zupa kalafiorowa (250ml) -  (wywar warzywno – mięsny: ćwiartki z kurczaka, golonka indycza, marchewka, pietruszka, seler (seler), por, ziemniaki, kalafior, śmietana (mleko i produkty pochodne) 18%tł., koper)

II danie: spaghetti z sosem warzywno mięsnym  (200g), kompot wieloowocowy (200ml) -  (szynka wieprzowa, olej rzepakowy przecier pomidorowy, cebula, makaron (gluten) spaghetti,  zioła, przyprawy, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: pomarańcza 200g


WTOREK 14.10.2025 r.: 

Śniadanie: Chleb pszenny,mieszany 35g (gluten),masło 5g (mleko i produkty pochodne),ser żółty 20g (mleko i produkty pochodne),papryka 20g, herbata z miodem i cytryną -150ml,kawa mleczna 150ml (mleko i produkty pochodne)

Drugie śniadanie: jogurt owocowy (mleko i produkty pochodne), mandarynka -1szt., mleko (mleko i produkty pochodne) – 150ml

Obiad: 

I danie:  zupa  ryżanka (250ml) - ( wywar drobiowo – warzywny: ćwiartki z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler (seler), por, cebula, ziemniaki, ryż, ziemniaki, natka pietruszki)

II danie: kotlet schabowy (70g), ziemniaki (150g), mizeria (80g), kompot wieloowocowy (200 ml) – (schab wieprzowy, jajka (jaja), bułka (gluten) tarta przyprawy, olej rzepakowy, ziemniaki, ogórek świeży, koper, jogurt naturalny, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: chipsy jabłkowe (15g),


ŚRODA 15.10.2025 r.: 

Śniadanie

chleb pszenno-żytni i słonecznikowy (gluten)-55g ), masło (mleko i produkty pochodne) - 6g,  polędwica sopocka -20g, sałata, ogórek-15g, papryka-20g), kawa na mleku (mleko i produkty pochodne) -200ml, herbata owocowa (100ml)

Drugie śniadanie: „nutella bananowa” (banan,kakao,miód,sok z cytryny)15g,wafle ryżowe naturalne 25g

Obiad: 

I danie: zupa pomidorowa z makaronem (250ml) - ( wywar drobiowo – warzywny: ćwiartki z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler (seler), por, cebula, makaron (gluten), koncentrat pomidorowy, natka pietruszki)
II danie: pulpet z indyka w sosie (100g), kasza (50g), buraczki na ciepło (80g), kompot (200ml) - ( filet z indyka, jajka (jaja), mąka (gluten) pszenna, kasza (gluten) bulgur, buraki, masło (mleko i produkty pochodne), sok z cytryny,  mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: Mus owocowy(100 g)


CZWARTEK 16.10.2025 r.: 

Śniadanie: 

chleb pszenno-żytni i słonecznikowy (gluten) -55g, masło (mleko i produkty pochodne)-5g), ),  szynka z indyka (15g), sałata, rzodkiewka, pomidor (20g), kakao na mleku (mleko i produkty pochodne) -150ml, herbata z cytryną (100ml)

Drugie śniadanie: 

sok jabłkowy- 150ml, chrupki kukurydziane (10g)

Obiad: 

I danie: zupa grochowa (250ml) - (wywar mięsno – warzywny: marchewka, pietruszka, seler (seler), por, groch, majeranek) 

II danie: pierogi z serem (200g), gruszka (1 szt.),  kompot (200ml) – (mąka (gluten ) pszenna, jajka,  twaróg (mleko i produkty pochodne) półtłusty, cukier, gruszka, mieszanka kompotowa)

Podwieczorekjogurt naturalny (mleko i produkty pochodne) 150g


PIĄTEK 17.10.2025 r.: 

Śniadanie: 

chleb pszenny,mieszany 35g, masło (mleko i produkty pochodne), parówka drobiowa 40g, kakao na mleku (mleko i produkty pochodne) -150ml, herbata z cytryną (100ml)

Drugie śniadanie: Koktajl owocowy (kefir naturalny,banan,truskawki) 150ml (mleko i produkty pochodne)

Obiad

I danie:  krupnik z kaszy pęczak (250ml) - ( wywar drobiowo – warzywny: kurczak, marchewka, pietruszka, seler (seler), por, cebula, ziemniaki, kasza (gluten) pęczak, natka pietruszki)

II danie: ryba w panierce (70g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kiszonej(50g), kompot (200ml) - (filety rybne (ryby) z miruny,  olej rzepakowy, jajka (jaja), bułka (gluten) tarta, kapusta kiszona, marchewka, jabłka, oliwa z oliwek, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: serek (mleko i produkty pochodne) waniliowy Świeżuch 150g


Podwieczorki i drugie śniadania mogą ulegać zmianie.

Numery alergenów w posiłkach zostały zapisane przy produktach. Lista alergenów znajduje się w załączonym wykazie.

Wykaz alergenów