Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 r.:
Śniadanie: Płatki 20g (gluten),na mleku 200ml (mleko i produkty pochodne), herbata z miodem i cytryną (100ml)
Drugie śniadanie: banan (50g),jabłko 60g
Obiad:
I danie: zupa kalafiorowa (250ml) - (wywar warzywno – mięsny: ćwiartki z kurczaka, golonka indycza, marchewka, pietruszka, seler (seler), por, ziemniaki, kalafior, śmietana (mleko i produkty pochodne) 18%tł., koper)
II danie: spaghetti z sosem warzywno mięsnym (200g), kompot wieloowocowy (200ml) - (szynka wieprzowa, olej rzepakowy przecier pomidorowy, cebula, makaron (gluten) spaghetti, zioła, przyprawy, mieszanka kompotowa)
Podwieczorek: pomarańcza 200g
WTOREK 14.10.2025 r.:
Śniadanie: Chleb pszenny,mieszany 35g (gluten),masło 5g (mleko i produkty pochodne),ser żółty 20g (mleko i produkty pochodne),papryka 20g, herbata z miodem i cytryną -150ml,kawa mleczna 150ml (mleko i produkty pochodne)
Drugie śniadanie: jogurt owocowy (mleko i produkty pochodne), mandarynka -1szt., mleko (mleko i produkty pochodne) – 150ml
Obiad:
I danie: zupa ryżanka (250ml) - ( wywar drobiowo – warzywny: ćwiartki z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler (seler), por, cebula, ziemniaki, ryż, ziemniaki, natka pietruszki)
II danie: kotlet schabowy (70g), ziemniaki (150g), mizeria (80g), kompot wieloowocowy (200 ml) – (schab wieprzowy, jajka (jaja), bułka (gluten) tarta przyprawy, olej rzepakowy, ziemniaki, ogórek świeży, koper, jogurt naturalny, mieszanka kompotowa)
Podwieczorek: chipsy jabłkowe (15g),
ŚRODA 15.10.2025 r.:
Śniadanie:
chleb pszenno-żytni i słonecznikowy (gluten)-55g ), masło (mleko i produkty pochodne) - 6g, polędwica sopocka -20g, sałata, ogórek-15g, papryka-20g), kawa na mleku (mleko i produkty pochodne) -200ml, herbata owocowa (100ml)
Drugie śniadanie: „nutella bananowa” (banan,kakao,miód,sok z cytryny)15g,wafle ryżowe naturalne 25g
Obiad:
I
danie: zupa pomidorowa z
makaronem (250ml) - ( wywar drobiowo – warzywny: ćwiartki z kurczaka,
marchewka, pietruszka, seler (seler),
por, cebula, makaron (gluten),
koncentrat pomidorowy, natka pietruszki)
II danie: pulpet
z indyka w sosie (100g), kasza (50g), buraczki na ciepło (80g), kompot (200ml)
- ( filet z indyka, jajka (jaja), mąka
(gluten) pszenna, kasza (gluten) bulgur, buraki, masło (mleko i produkty pochodne), sok z
cytryny, mieszanka kompotowa)
Podwieczorek: Mus owocowy(100 g)
CZWARTEK 16.10.2025 r.:
Śniadanie:
chleb pszenno-żytni i słonecznikowy (gluten) -55g, masło (mleko i produkty pochodne)-5g), ), szynka z indyka (15g), sałata, rzodkiewka, pomidor (20g), kakao na mleku (mleko i produkty pochodne) -150ml, herbata z cytryną (100ml)
Drugie śniadanie:
sok jabłkowy- 150ml, chrupki kukurydziane (10g)
Obiad:
I danie: zupa grochowa (250ml) - (wywar mięsno – warzywny: marchewka, pietruszka, seler (seler), por, groch, majeranek)
II danie: pierogi z serem (200g), gruszka (1 szt.), kompot (200ml) – (mąka (gluten ) pszenna, jajka, twaróg (mleko i produkty pochodne) półtłusty, cukier, gruszka, mieszanka kompotowa)
Podwieczorek: jogurt naturalny (mleko i produkty pochodne) 150g
PIĄTEK 17.10.2025 r.:
Śniadanie:
chleb pszenny,mieszany 35g, masło (mleko i produkty pochodne), parówka drobiowa 40g, kakao na mleku (mleko i produkty pochodne) -150ml, herbata z cytryną (100ml)
Drugie śniadanie: Koktajl owocowy (kefir naturalny,banan,truskawki) 150ml (mleko i produkty pochodne)
Obiad:
I danie: krupnik z kaszy pęczak (250ml) - ( wywar drobiowo – warzywny: kurczak, marchewka, pietruszka, seler (seler), por, cebula, ziemniaki, kasza (gluten) pęczak, natka pietruszki)
II danie: ryba w panierce (70g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kiszonej(50g), kompot (200ml) - (filety rybne (ryby) z miruny, olej rzepakowy, jajka (jaja), bułka (gluten) tarta, kapusta kiszona, marchewka, jabłka, oliwa z oliwek, mieszanka kompotowa)
Podwieczorek: serek (mleko i produkty pochodne) waniliowy Świeżuch 150g
Podwieczorki i drugie śniadania mogą ulegać zmianie.
Numery alergenów w posiłkach zostały zapisane przy produktach. Lista alergenów znajduje się w załączonym wykazie.